Er moet een busbaan komen door de wijk Oostindie in Leek. Het is één van de maatregelen uit de voorstel van de provincie om de busverbindingen in het Westerkwartier te verbeteren.

De busbaan is bedoeld voor lijn 85. Daarmee kan deze lijn een rechte route door de wijk rijden. In de voorkeursvariant van de provincie was het de bedoeling de nieuwe busbaan aan te laten sluiten op de Watersingel, maar na overleg met bewoners is besloten een separate busbaan aan te laten sluiten op De Knip. Aan de andere kant sluit de busbaan aan op de Oostindischewijk. Via deze straat wordt naar het Hoofddiep gereden, waar de huidige route weer opgepakt wordt.

Naast de plannen voor de busbaan, wil men ook een aantal nieuwe haltes aanleggen in Leek en een aantal extra panelen met actuele vertrektijden plaatsen in Leek en Marum. Daarnaast horen ook de werkzaamheden rond P+R Hoogkerk en P+R Leek bij het project. Alle investeringen moeten bij elkaar opgeteld een kleine 19 miljoen euro kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *