Het zijn roerige tijden in de wereld van de internationale busdiensten die in Groningen komen.

PublicExpress, welke een lijndienst verzorgde tussen Groningen en Bremen, is gestopt met haar dienst, omdat ze naar eigen zeggen niet meer kon concurreren met de goedkope treinkaartjes op het Duitse spoor.

Concurrent Flixbus breidt daarentegen haar diensten uit en gaat acht keer per dag tussen Groningen en Bremen rijden. Daarnaast gaat er ook een extra nachtbus tussen Groningen en Berlijn rijden, naast de al bestaande nachtbus die via Hamburg naar Berlijn rijdt.

Tenslotte is het Duitse Postbus vrijdag gestart met een lijn vanuit Groningen. Deze rijdt van de stad, via de Eemshaven naar Munchen en doet onderweg diverse Duitse plaatsen, waaronder Koln, Frankfurt en Stuttgart aan.

Om alle informatie centraal te krijgen, heeft de gemeente Groningen bij de bushalte van de langeafstandslijnen aan de Stationsweg een informatiebord geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *