In de stad Groningen wordt deze week op veel plaatsen gewerkt aan de weg, met de nodige omleidingen tot gevolg. De vele omleidingen hebben ook gevolgen voor diverse buslijnen.

Zo kon lijn 9 maandag en dinsdag geen gebruik maken van de Wilhelminakade. Omdat er ook aan Hoendiep gewerkt wordt kon lijn 15 deze dagen de vaste omleidingsroute via de Wilhelminakade en Prinsesseweg niet gebruiken en moesten de bussen omrijden via de Friesestraatweg. In de wijk Hoornsemeer moet lijn 6 een rondje door de wijk rijden en vervolgens een rondje langs het Martini Ziekenhuis omdat de C.G. Wichmannstraat gestremd is en in Hoogkerk kan lijn 8 donderdag een halve dag niet door de dorpskom van Hoogkerk-Zuid rijden wegens werkzaamheden.

De omleidingsroutes hebben tot gevolg dat niet iedere aansluiting gehaald wordt en veel haltes vervallen zijn. Welke dit precies zijn is te vinden op de website www.qbuzz.nl/gd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *