Het personeel van Qbuzz in Groningen maakt zich zorgen. Eén van de buswassers op de stalling, de 52-jarige Iraniër Madjid Fotoehi is sinds vorige week woensdag niet meer op zijn werk verschenen. Zijn collega’s maken zich zorgen.

Madjid kwam 21 jaar geleden naar Nederland als vluchteling. Hij woonde eerst in verschillende asielzoekerscentra, maar kreeg tien jaar geleden een huis in Hoogezand-Sappemeer. Twee jaar later ging hij aan de slag bij Arriva. Later, toen de concessie overging naar Qbuzz, verhuisde hij mee naar de nieuwe vervoerder.

Volgens zijn collega’s was Madjid erg blij met Nederland. Begin dit jaar is hij nog in Iran geweest. Na terugkomst vertelde hij zijn collega’s hoe veel beter de zaken geregeld zijn in Nederland en hoe groot de chaos in Iran is. Zijn collega’s kunnen zich dan ook niet voorstellen dat hij terug is gegaan naar Iran.

Madjid staat inmiddels als vermist opgegeven bij de politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *