logo_standaard

Een bijzondere vondst in een lijnbus van Qbuzz in Groningen. Een meisje vond tijdens een rit met de bus een wurgslang die, samen met een soortgenoot, in de bus verbleef.

Het meisje maakte een filmpje van een witte slang in de bus. De slang kroop over de vloer. Toen de moeder van het meisje de beelden zag, belde zij de klantenservice van de vervoerder. Deze heeft de bus meteen buiten dienst gehaald.

De slang werd niet gevonden, maar om alles uit te sluiten ging de bus naar de werkplaats. Daar vond een monteur, samen met medewerkers van de dierenambulance een rode slang. Omdat de slang in het filmpje wit was vermoedde men dat er nog een tweede slang was. De witte slang werd niet veel later aangetroffen, in het ijzerwerk onder de stoelbekleding, die er al deels af was.

De dierenambulance vermoedt dat de slangen enkele dagen met de bussen mee hebben gereisd. Vermoed wordt dat zij door iemand zijn gedumpt in de bus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *