flixbus
Foto: Flickr/Kevin Hackert – CC 2.0 Licentie

De Duitse organisatie Flixbus onderzoekt of er binnen Nederland twee Intercitybussen kunnen komen. Het gaat om verbinding van Eindhoven naar Groningen en Enschede. Het zouden de eerste binnenlandse lijnen binnen Nederland van een commerciële vervoerder zijn.

Voor de lijnen zijn ontheffingen nodig. Volgens OV Magazine heeft Flixbus al een ontheffing aangevraagd bij de provincie Noord-Brabant. De provincies moeten toestemming geven voor de uitvoering van een binnenlandse lijndienst buiten een bestaande OV-concessie om. Er zouden ook al gesprekken met de provincie Groningen, de vervoerders en Het Rijk zijn. Nog dit jaar wordt duidelijk of de plannen door kunnen gaan.

Flixbus rijdt al vanuit Groningen naar Hamburg en Bremen. Groningen is daarbij een tussenstop tussen Amsterdam en die plaatsen. Binnenlands vervoer in Nederland is op die relaties niet toegestaan. Door dit onmogelijk te maken is voor deze lijnen geen ontheffing nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *