Foto: Flickr/Kevin Hackert-Creative Commons 2.0
Foto: Flickr/Kevin Hackert-Creative Commons 2.0

De commerciële vervoerder Flixbus gaat in Nederland binnenlandse langeafstandslijndiensten aanbieden.

Vorige maand werden de plannen van de Duitse vervoerder al bekend, maar dinsdagochtend werden de plannen definitief gepresenteerd in Amsterdam.

Vanuit het Noorden gaat Flixbus met ‘Intercitybussen’ rijden vanuit Groningen naar Enschede en Eindhoven. De bussen stoppen voordat ze de provincie verlaten ook nog in Haren, bij het transferium. De bus naar Eindhoven stopt onderweg ook in Apeldoorn, de bus naar Enschede in Hengelo.

Flixbus mag op basis van de Nederlandse wetgeving geen busvervoer op bestaande, directe treintrajecten aanbieden. Flixbus heeft daarom gekozen voor logische trajecten waarop minimaal één overstap nodig is en de reistijd lang is. Voor deze specifieke trajecten heeft de Duitse onderneming ontheffingen gekregen van de betreffende provincies.

De bussen vanuit Groningen gaan vier keer per dag rijden. De bussen zijn naast modern ook goedkoop; een rit van Groningen naar Eindhoven gaat bijvoorbeeld 13,50 euro kosten. De eerste twee weken is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor 1 euro. Vooraf boeken is wel vereist.

De dienst start volgende week donderdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *