800px-Maxx_Leeuwarden

Vakbond FNV is boos over de omstandigheden waaronder buschauffeurs van Connexxion op de stadsdiensten van Hoogeveen en Meppel moeten werken sinds anderhalve week.

Connexxion heeft toen elders uit het land een volgens de FNV ‘ziekmakende’ bus gehaald voor de stadsdiensten. Volgens de vakbond is de bus onprettig voor chauffeurs en passagiers en is bijvoorbeeld de chauffeursstoel van slechte kwaliteit.

In 2012 zette Connexxion ook al ‘ziekmakende’ bussen in de beide plaatsen in, toen ging het om VDL Berkhof ProCity-bussen (zoals bij dit bericht afgebeeld). De bus die nu in wordt gezet en van een soortgelijk type.

De FNV is niet te spreken over de manier waarop de vervoerder met de passagiers en chauffeurs omgaat. De bond is bang dat Connexxion het busje ook in de nieuwe vorm van stadsvervoer, die volgende maand van start gaat, blijft inzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *