De Vakbond voor Rijdend Personeel (VVMC) is boos op spoorbeheerder ProRail. De bond vindt dat ProRail zich teveel bemoeit met proeven met treinvervoer.

Deze week presenteerde ProRail de plannen voor tests met zelfrijdende treinen. Onder meer de provincie Groningen zou interesse hebben in de proef. De VVMC vindt dat zulke proeven zijn aan de vervoerders en niet aan de spoorbeheerder, die verantwoordelijk is voor zaken als wissels, seinen en rails.

Bestuurder Wim Eilert schrijft in een column dat vervoerders veel minder zeggen over mogelijke proeven. Ook zou ProRail-directeur Pier Eringa zich beter in moeten leven in de wereld van treinpersoneel. “Het rijdend personeel is een hele belangrijke partij, want die dames en heren rijden iedere dag op het spoor”, aldus Eilert.

De vakbondsbestuurder sluit zijn column af met een oproep aan ProRail om de belabberde staat van sommige trajecten aan te pakken. “. Er zijn nog altijd teveel trajecten waarbij de conducteur door de trein heen stuitert en slingert. Weet u meneer Eringa wat dat doet met je knieën, je heupen en je rug? Conducteurs klagen hier al jaren over en het risico dat je niet gezond de pensioenstreep haalt is groot!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *