De buschauffeurs gaan, als het aan vakbond FNV ligt, de maandag en dinsdag in de meivakantie staken. FNV zegt dat het ultimatum is verlopen de gezamenlijke vervoerders (VWOV) niet met een goed loonbod zijn gekomen.

De vakbond kondigden het ultimatum al eerder aan. Al een aantal maanden staan de onderhandelingen voor een nieuwe CAO voor het buspersoneel op scherp. De werkgevers hebben naar eigen zeggen een goed bod gedaan eerder dit jaar. De vakbonden zijn het hier niet mee eens.

Ze gaven de werkgevers de kans alsnog met een goed eindbod te komen. De VWOV gaf aan te kijken naar een manier om een staking te voorkomen. Dat is niet gelukt.

De VWOV hebben als antwoord op de aankondiging van de FNV besloten een kort geding aan te spannen om de staking te voorkomen. Dat kort geding dient woensdagmiddag met spoed.

Een gedachte over “Vakbond wil maandag en dinsdag staken”
  1. Loonbod is maar een onderdeel van het stranden van de onderhandelingen. Vooral op het vlak van werkdruk willen de vervoerders geen concrete afspraken maken die in de CAO worden vastgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *