logo_standaard

De gemeenteraad van Noordenveld staat nu ook in meerderheid positief tegenover een nieuw busstation in Norg.

De oorspronkelijke plannen zijn door de gemeente op het laatste moment wel aangepast. Eerst moest het busstation achter Garage Doornbos komen, maar het nieuwste plan gaat uit van bushaltes langs het Westeind. Belangenvereniging Norg en een aantal raadsfracties zijn niet blij met het op het laatste moment aanpassen van de plannen. Wel zijn de fracties blij met de plannen zelf.

Het busstation moet worden verplaatst voor de veiligheid van fietsers en voetgangers in het dorp. Het huidige station ligt bij supermarkt Coop en bestaat uit één grote bushalte naast de parkeervakken van de supermarkt. De nieuwe haltes komen een stukje verderop te liggen.

Er is vanuit de algemene reserves van Noordenveld 412.500 euro beschikbaar. De gemeente vraagt nog een aanvullende subsidie van vier ton bij de provincie aan.

[mappress mapid=”52″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *