busgrotemarkt

Tijdens de raadscommissievergadering in Groningen woensdag is duidelijk geworden dat de collegepartijen PvdA, VVD, D66 en GroenLinks samen met oppositiepartij Student en Stad voor het verdwijnen van de bussen van de Grote Markt zijn. daarmee is de meerderheid van de gemeenteraad voor de plannen.

Het weghalen van de bussen is een onderdeel van de nieuwe plannen voor de binnenstad. Vooral oppositiepartijen CDA, SP en de Stadspartij zijn kritisch op de plannen. Zij vinden dat de binnenstad goe bereikbaar moet blijven per openbaar vervoer omdat niet iedereen in staat is vanaf de Diepenring of de Westerhaven te lopen, waar de bussen in de plannen langs moeten gaan rijden.

Er komt een pendeldienst om de kern van de binnenstad bereikbaar te houden. In welke vorm dit komt zal nog worden onderzocht. De oppositie is bang dat het alternatief een ‘kermisattractie’ wordt en hoopt op een normale busdienst. Het CDA maakte zich hard voor een elektrische pendeldienst tussen het UMCG Noord, waar een overstappunt komt, en de Grote Markt.

Eind deze maand staat de kwestie op de agenda in de gemeenteraad. Dan wordt ook definitief duidelijk wat er gaat gebeuren. Het is de bedoeling dat de plannen over een jaar of drie door worden gevoerd.

[mappress mapid=”14″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *