icmm-hoofdstation

De Nederlandse Spoorwegen doen een proef waarbij treinen met kleine mankementen snel worden gerepareerd tijdens een “pit-stop”, vergelijkbaar met die in de auto- en motorsport.

De vervoerder richt hier speciale werkplaatsen voor in, waaronder bij Nedtrain in Onnen. Kleine reparaties kunnen in de pitstraat tot drie keer sneller worden gerepareerd. Tijdens de reparatie telt er een grote klok van 24 naar 0, wat de beschikbare tijd voor de reparatie aan moet geven.

In het afgelopen half jaar is de Onnense pitstraat succesvol getest; de duur van kleine reparaties daalde van gemiddeld 47 naar 13 uur. Het snelle repareren moet voorkomen dat er door storingen een treinentekort ontstaat.

[mappress mapid=”69″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *