Het versoepelen van de coronamaatregelen betekent ook dat er de komende tijd weer meer NS-treinen zullen gaan rijden. Het bedrijf kondigt aan het aantal treinen in half juni opgevoerd te willen hebben naar 98 procent van het normale aantal.

Op dit moment rijdt zo’n 90 procent van de treinen. Het reizigersaantal ligt op ongeveer 35 procent van de situatie van voor corona. Voor Groningen en Drenthe verandert er niets door de opvoer van het aantal treinen. De spitstrein tussen Groningen en Assen is als enige geschrapt en hoort bij de twee procent treinen welke nog niet gaat rijden. Volgens de NS reizen er in de spits nog steeds minder mensen.

Anders is de situatie bij Qbuzz. Daar blijft men in Groningen en Drenthe voorlopig volgens de kleine vakantiedienstregeling rijden. Daarnaast is een aantal lijnen helemaal geschrapt, waaronder studentenlijn 15 in Groningen. Het hoger onderwijs mag vanaf maandag het fysieke onderwijs weer opstarten. Daarom maakt de Rijksuniversiteit Groningen zich zorgen. Tegen de Ukrant zegt collegevoorzitter Jouke de Vries dat de huidige capaciteit onvoldoende is om alle studenten voor de Zernike Campus te bedienen.

De RuG is in overleg met het OV-bureau over de situatie. Het is dan ook nog afwachten of lijn 15 bijvoorbeeld weer gaat beginnen met rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *