De fracties van SP, 100% Groningen en Partij voor de Dieren in de Groningse gemeenteraad hebben een spoeddebat voor woensdag aangevraagd over de verkeerssituaties aan de Eikenlaan en Westerhaven.

Aan de Eikenlaan is consternatie over de kruising met Park Selwerd waar fietsers sinds begin september voorrang hebben als onderdeel van de ‘slimme route’ naar Zernike. Dat zorgt voor veel vertraging voor auto’s en bussen en gevaarlijke situaties.

Bij de Westerhaven is de verkeersafhandeling veranderd vanwege de komst van de nieuwe bushalte en busbaan. Sinds eind vorige week zijn er stoplichten aanwezig op de kruising tussen de Paterswoldseweg en Eendrachtskade, maar het is er nog steeds erg druk.

De partijen hopen dat de gemeente in het geval van de Eikenlaan de proefperiode, die nog een maand loopt, per direct af willen blazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *