Omwonenden van de Oosterhamrikbaan- en kade krijgen een primeur. Zij kunnen op een speciale hoorzitting op locatie inspreken op de plannen. Die hoorzitting wordt gehouden door de raadscommissie Beheer en Verkeer. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Groninger gemeenteraad dat er op locatie wordt vergaderd.

De speciale zitting is de formele plaats waar men bezwaar kan maken tegen de plannen en inzichten kan delen. De raad organiseert dit op locatie omdat de drempel voor omwonenden om langs te komen omlaag gaat. De inspraak is bij deze bijeenkomst in tegenstelling tot normaal interactief en insprekers hoeven zich in dit geval ook niet van tevoren aan te melden.

In de plannen voor de aanpak voor het gebied wordt onder meer voorgesteld dat er een busbaan door de Vinkenstraat komt. Automobilisten gaan gebruik maken van de huidige Oosterhamrikbaan. De Korreweg wordt een fietsstraat.

De zitting vindt dinsdagavond vanaf 20:00 uur plaats in het informatiecentrum Aanpak Oosterhamrikzone aan de Oosterhamrikkade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *