Er staat een megaklus voor de NS te wachten. Station Zwolle gaat van 30 juni tot en met 15 juli op de schop, en dat gaat voor een flinke bottleneck in Meppel zorgen.

Daar moeten nagenoeg alle reizigers uit Groningen, Friesland in Drenthe in de bus stappen om verder te kunnen reizen naar andere bestemmingen in het land. Een aantal weken geleden bleek tijdens een storing dat dit chaotische toestanden op kan leveren op het relatief kleine station.

De omliggende treinstations moeten bij elkaar zo’n 30.000 reizigers per dag verwerken. Daar zit niet alleen Meppel bij, maar ook bijvoorbeeld Ommen en Kampen Zuid. De grootste drukte wordt verwacht op de stations van Meppel, ‘t Harde, Kampen Zuid en Olst, omdat daar de lijnen met de meeste reizigers passeren.

Er rijden in totaal tweehonderd NS-bussen die in worden gehuurd bij verschillende vervoerders. Een aantal van die bussen rijdt als rechtstreekse sneldienst vanuit Meppel naar ‘t Harde en Kampen Zuid, om Zwolle te ontlasten. Daarbuiten rijden er ook bussen tussen Meppel en Zwolle. Reizigers van- en naar Emmen stappen in Ommen over op de stopbus naar Zwolle.

Na de chaos in Meppel tijdens de laatste verstoring zijn er maatregelen genomen. Zo is de loopbrug die tot voor kort dienst deed in Assen overgebracht naar Meppel, zodat niet iedereen het spoor hoeft te kruisen door de tunnel. Die is niet berekend op het grote aantal reizigers. Met de trap ontstaat er een tweede mogelijkheid om aan de andere zijde van het spoor te komen.

Reizigers gaan, afhankelijk van hun traject en bestemming, een vertraging van 15 tot 45 minuten oplopen, verwacht de NS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *