Vakbond CNV kondigde gisteren aan dat de CAO-onderhandelingen met de vervoerders zijn mislukt, evenals de laatste bemiddelingspoging, en dat er van woensdag tot en met vrijdag zal worden gestaakt door haar leden. Collega-vakbond FNV doet ook mee, maar spreekt van een staking voor onbepaalde tijd door haar leden.

De FNV zegt tegen RTV Noord de eerste dagen samen met de CNV op te trekken, en daarna te kijken of de acties eventueel nog aangepast moeten worden. Vakbondsbestuurder Pieter Beuzenberg reageerde daarnaast op de verklaring van VWOV-voorzitter Fred Kagie die namens de vervoerders gisteren een verklaring naar de media stuurde.

‘Kagie begint wild om zich heen te slaan, omdat hij boos is. De kritiek is ongefundeerd en niet bewezen.’ Volgens Beuzenberg doen de werkgevers moeilijk in de onderhandelingen. Ze hebben steeds twee weken nodig om de voorgestelde maatregelen door te rekenen.

‘Dat is de tactiek die werkgevers constant toepassen. Wij hebben op 30 april en op 1 mei gestaakt. Dat hebben de werkgevers via een kort geding aangevochten. Toen hebben ze ook gezegd: het ultimatum van de bonden lijkt nergens op, want we hebben twee weken de tijd nodig om te rekenen. We zijn nu twee maanden verder. Het kan toch niet zo zijn dat ze in die twee maanden helemaal niets gedaan hebben? Wat de werkgevers doen is gewoon flauwekul’, aldus Beuzenberg.

De vakbondsbestuurder erkent dat de verhouding tussen de bonden en vervoerders flink zijn verzuurd. Beuzenberg zegt door te willen onderhandelen op basis van de inhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *