Na ruim twee weken klussen op en aan het spoor bij Zwolle, is de grote klus nu klaar. Daarmee komt er een einde aan de lange treinvrije periode.

Rond Zwolle werd het spoor onder meer verbouwd om klaar te zijn voor hogere snelheden. Daardoor kan de verbinding tussen Noord-Nederland en de Randstad worden versneld. Daarnaast zijn er minder wissels, waardoor minder treinen elkaars sporen hoeven te kruisen en dus langer moeten wachten op het station.

Een andere grote eyecatcher is de bouw van een compleet nieuw perron voor de treinen richting Enschede. Onderhuids is er veel nieuw kabel- en leidingwerk aangebracht, waardoor het station minder gevoelig is voor verstoringen in de toekomst.

Na deze verbouwing is de weg vrij om de komende jaren te gaan werken aan de uitbreiding van het aantal sporen tussen Zwolle en Emmen en Meppel. Daarbij wordt een ongelijkvloerse kruising aangelegd tussen de sporen naar Meppel en Emmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *