De politie heeft FC Groningen-keeper Sergio Padt zondagavond na de verloren thuiswedstrijd tegen AZ opgepakt in de trein. Hij had zich agressief opgesteld jegens twee conducteurs en een beveiliger.

De conducteurs betrapten Padt volgens Dagblad van het Noorden op het reizen zonder geldig vervoersbewijs. Toen werd de keeper agressief. Een beveiliger kwam erbij. Bij een handgemeen verloor de beveiliger zijn horloge.

Een aantal passagiers was getuige van het voorval en ontvluchtte de betreffende coupé. Ook een medewerker van DvhN was getuige van het voorval.

Op het station van Kropswolde werd de trein richting Weener stilgezet en bleven de deuren gesloten om ervoor te zorgen dat Padt de trein niet zou kunnen verlaten voordat de politie kwam. Enkele minuten later arriveerden de agenten en werd de keeper meegenomen.

Padt heeft tot maandagmiddag vastgezeten. In een reactie geeft hij aan spijt te hebben. Hij heeft zijn aanvoerdersband bij FC Groningen ingeleverd. Padt wil tijdens het onderzoek niet in detail treden over wat er is gebeurd in de trein. Wel zegt hij dat hij een geldig vervoersbewijs had, maar dat hij niet wist dat hij in moest checken op het station, doordat hij niet zo vaak met de trein reist. Hij kreeg het gevoel dat hem onrecht aan werd gedaan door de conducteurs. De club straft haar keeper verder niet. Volgens algemeen directeur Hans Nijland is Padt met de aandacht voor de zaak al genoeg gestraft. De club wil niet op de stoel van het Openbaar Ministerie zitten, die de zaak verder gaat behandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *