De politie heeft donderdag een NS-bus van de A28 bij Hoogeveen gehaald. De chauffeur bleek de rijtijdenwet te overtreden.

Het ging om een bus die vol reizigers onderweg was van Meppel naar Groningen. De bus en chauffeur waren ingehuurd vanuit Slovenië, omdat er te weinig personeel is om alle treinvervangende ritten te kunnen rijden.

Politieagenten loodsten de bus naar het station van Hoogeveen. Daar werd de chauffeur geconfronteerd. Een ooggetuige zegt tegen het Groninger stadsblog Sikkom dat de man een rijverbod opgelegd kreeg. Een tweede chauffeur die ook in de bus zat zou nog wel enkele uren mogen rijden. Toch werd de hele groep reizigers in Hoogeveen uit de bus gelaten, in afwachting van een volgende rit.

Er is veel gedoe rond de NS-bussen die de treindienst vervangen tijdens het werk aan het spoor tussen Groningen en Meppel. Reizigers moeten door het chauffeurstekort soms urenlang wachten tot ze met een bus mee kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *