Foto: Groningen Bereikbaar

De FC Groningen-Pendelbus bij thuiswedstrijden, lijn 28, gaat ook in het nieuwe seizoen weer rijden. Dat heeft Qbuzz aangekondigd.

De speciale lijn 28 rijdt rond de thuiswedstrijden vanaf het Hoofdstation naar het Hitachi Capital Mobility Stadion via de binnenstad en het UMCG. Deze lijn rijdt vier ritten voor en vier ritten na de wedstrijd.

Het vervoer met de bus is gratis op vertoon van een toegangsbewijs voor de wedstrijd. Ook de bussen van Qbuzz in Groningen en Hoogkerk zijn gratis rond de wedstrijden met een kaartje voor de FC.

3 gedachte over “Pendelbus FC Groningen gaat weer rijden”
  1. Hallo, u bericht klopt niet. Ik sta bij p+r hoogkerk en moet betalen voor de bus. Balen want ik heb geen contant geld mee.

    1. Beste Frank,

      De informatie in het bericht klopt wel. In het bericht wordt genoemd dat het gratis vervoer rond de thuiswedstrijden van FC Groningen geldt voor de buslijnen van Qbuzz binnen de stad Groningen en Hoogkerk. De pendeldienst vanaf P+R Hoogkerk is geen openbaar vervoer, dit is een service die beschikbaar wordt gesteld door FC Groningen in samenwerking met Arriva Touring, Qbuzz is geen partij in dit vervoer. Zodoende valt deze pendeldienst ook niet onder de gratis vervoer-regeling. De pendeldienst van Qbuzz, lijn 28, is wel gratis. Deze bus rijdt tussen het Hoofdstation en Hitachi Stadion, via de Grote Markt en het Hanzeplein.

  2. Hallo waarom moeten wij als Groningen supporters sinds 15 december betalen voor de bus het was altijd gratis en nu betalen was altijd een mooie actie. heb je in meerdere steden dat het gratis is waarom moeten wij in één keer betalen? en dat ging van de de gemeente Groningen uit en en van FC Groningen en de provincie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *