De busbrug over de Paterswoldseweg in Groningen heeft zijn dienst bewezen. Na ruim drie jaar in gebruik te zijn geweest wordt hij in november weggehaald.

Begin mei 2016 werd de tijdelijke brug gebouwd zodat het laatste stukje busbaan tussen Hoogkerk en het Hoofdstation in gebruik kon worden genomen. Een oversteek over de drukke Paterswoldseweg was niet wenselijk, omdat dit met name in de spits voor vertragingen zou gaan zorgen. Gekozen werd voor een tijdelijke baileybrug, zodat de bussen de snelle route naar het station ook tijdens de werkzaamheden aan de spoorwegovergang konden blijven rijden.

Bussen rijden straks over de nieuwe tunnel in het Paterswoldseweg heen, naast het spoor. De werkzaamheden hiervoor naderen hun voltooiing. Om het nieuwe stukje busbaan aan te kunnen leggen moet de brug wijken.

Op verzoek van Qbuzz vinden de werkzaamheden in de eerste weken van november plaats. Zo wordt voorkomen dat de vervoerder in de eerste weken na de ingebruikname van de elektrische bussen meteen moet omrijden. De route is druk en wordt niet alleen gebruikt voor veel buslijnen. De ritten tussen de stalling aan de Peizerweg en het Hoofdstation maken ook gebruik van de busbaan.

De eerste bussen zullen op 18 november gebruik maken van het nieuwe dek over de tunnel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *