Er komt een tijdelijke brug voor bussen over de Paterswoldseweg bij de Koeriersterweg om bussen sneller op het Hoofdstation te krijgen. Dat heeft het Stadsbestuur besloten.

De brug gaat aansluiten op het einde van de busbaan tussen Hoogkerk en de Paterswoldseweg. Zodra de bus over de nieuwe brug is wordt het Noord-Willemskanaal overgestoken, onder het Emmaviaduct doorgereden om vervolgens aan de zijde van de Zaanstraat het viaduct op te rijden.

Het is al sinds meet af aan de bedoeling om de busbaan door te trekken tot het station. In de meest recente plannen moeten zowel de busbaan als het naastliggende spoor over de Paterswoldseweg geleid worden door de Paterswoldseweg te ondertunnelen. Buurtbewoners zijn het echter niet eens met deze plannen en de gemeente heeft als tegemoetkoming besloten de besluitvorming over het aanleggen van de tunnel uit te stellen.

De busbaan is een belangrijke factor in de bereikbaarheid van de stad tijdens de ombouw van de zuidelijke ringweg. Om automobilisten uit te nodigen de auto op een P+R-terrein te parkeren moeten er snelle busverbindingen naar de stad komen. Daarbij is het doortrekken van de busbaan naar het Hoofdstation van essentieel belang. Omdat een definitieve oplossing nu vertraging oploopt moet er een tijdelijk alternatief komen voor de busbaan. Die is gevonden in de tijdelijke busbrug.

Het is de bedoeling dat de brug in 2015 klaar is en voor maximaal vier jaar blijft liggen. Als de tunnel klaar is, wordt de brug weer afgebroken.

2 gedachte over “Tijdelijke busbrug over Paterswoldseweg”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *