Foto: Niels Hulzebos

Een dubbelgelede bus van de Utrechtse vestiging van Qbuzz heeft zaterdagochtend een proefrit gereden op de routes naar de Zernike Campus in Groningen.

Het OV-bureau onderzoekt of een dubbelgelede bus in de toekomst van het Q-link-concept past. Onderdeel daarvan is de proefrit door Groningen. Sommige haltes bleken onderweg wat te kort voor de bus, daarbuiten waren er weinig problemen en kwam de bus gemakkelijk de stad door.

Er heeft al eerder een dubbelgelede bus in Groningen gereden, toen het stad-Groninger openbaar vervoer honderd jaar bestond. Voor vandaag had Qbuzz speciaal een bus uit Utrecht gehaald. Daar worden dubbelgelede bussen ingezet op de drukke studentenlijn 12 tussen het station en De Uithof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *