Plastic schermen als vervanging voor linten

Qbuzz is begonnen met het testen van plastic schermen als bescherming voor hun buschauffeurs. Deze moeten, wanneer ze geschikt blijken, de rood-witte linten die nu voorin de bussen hangen vervangen.

Het voorste gedeelte van de bussen is nu ruim twee weken afgezet. Passagiers stappen in en uit via de achterdeuren en checken daar ook in met de OV-chipkaart of hun e-ticket. Losse kaartverkoop in de bus is nu niet mogelijk, maar dat betekent niet dat gratis reizen is toegestaan.

Toch zijn er reizigers die menen dat ze nu gratis in mogen stappen. Om de pinautomaat voorin de bussen weer in gebruik te kunnen nemen komen nu de plastic schermen. Zo kunnen reizigers weer voor instappen, terwijl de chauffeur tegen het coronavirus beschermd blijven.

Qbuzz test de schermen nu uit en kijkt in de komende dagen of ze hun werk doen. Mocht dat zo blijken te zijn, dan komen de schermen volgende week in alle bussen.

Reis door naar deze berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *