Foto: Flickr/Bert Knot (CC BY-SA 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/)

De gemeente Groningen gaat na het verdwijnen van het busverkeer op de Grote Markt proefdraaien met riksja’s om de binnenstad bereikbaar te houden voor mensen die slecht ter been zijn.

Vanaf dinsdag 19 juli rijden er fietsriksja’s, ook wel bekend als tuktuks op aanvraag vanaf de bushaltes bij de Westerhaven, Diepenring en Zuderdiep. Het vervoer is gratis, rijdt op marktdagen en is op te roepen via een centraal nummer dat kan worden gebeld, ge-sms’t en geappt.

De proef die de naam Anders Mobiel krijgt duurt een half jaar, waarbij er tussentijds wordt gemonitord. Eerder, toen de bussen van het Akerkhof verdwenen werd een proef met kleine pendelbusjes gestart. Deze dienst sneuvelde nadat er meerdere varianten hierop zijn geprobeerd.

Een gedachte over “Gemeente zet riksja’s in ter vervanging van bussen op Grote Markt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *