Foto: Groningen Spoorzone

De bouwwanden op de perrons van het Hoofdstation in Groningen zien er vanaf nu een beetje beter uit. Het saaie hout is opgehaald met beelden van de Groninger Archieven.

Die zijn in een ontwerp gegoten door de 20-jarige Erja Veldhuis, studente aan Academie Minerva. Zij mocht als één van een groepje van zes studenten aan de slag met het idee van Michael Hermse van de Groninger Archieven en won met het drieluik Groeten uit Groningen de opdracht.

“Ik heb een ontwerp gemaakt dat bestaat uit drie delen die samen toch eenheid uitstralen”, zegt ze. “De kleuren verwijzen naar de Groningse vlag en in het ontwerp zijn kenmerken verwerkt van tijd, chaos, spoor en uiteraard het iconische Peerd van Ome Loeks. Ik vind het super leuk om mijn ontwerp nu ook in het echt op deze enorme wanden te zien. Het is erg mooi geworden en ik hoop dat de mensen die dit zien verrast zijn en het hen misschien zelfs een glimlach bezorgt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *