Veroorzaken elektrische bussen schade aan Asser panden?/ 1 minuut leestijd

De gemeente Assen en het OV-bureau gaan onderzoeken of panden in de binnenstad van Assen scheuren oplopen door de passerende elektrische bussen. Dat meldt RTV Drenthe.

Ondernemers en pandeigenaren klagen over de bussen. Elektrische bussen hebben een hoger gewicht door het accupakket dat ze meedragen. Dat zou volgens Qbuzz voor trillingen kunnen zorgen, mede door een andere gewichtsverdeling.

Meerdere ondernemers en bewoners langs busroutes hebben scheuren in hun muren ontdekt. Zo ook een kapper, die tegen de regionale omroep verklaart meerdere scheuren in zijn muren te hebben gekregen sinds er elektrische bussen bij hem door de straat rijden.

In Groningen heeft men al langer last van trillingen door bussen. Daarom zijn daar, onder meer in de omgeving van de Westerhaven, anti-trillingschermen in de grond geplaatst. Die voldoen goed. Assen heeft contact opgenomen met Groningen om van hen te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *