Foto: Binary Koala/Flickr CC BY-SA 2.0

De schade die in de nacht van zaterdag op zondag door een man op het station in Winsum werd aangericht loopt in de tienduizenden euro’s. Dat weet RTV Noord te melden.

Het ministerie van Justitie & Veiligheid zegt tegen de regionale omroep dat het gaat om een 24-jarige man die vlak daarvoor verbleef in de opvanglocatie voor asielzoekers in Zoutkamp. Volgens ooggetuigen op het station vroeg hij in het Engels hen de politie te bellen omdat hij niet buiten wilde slapen. Ondertussen pleegde hij de vernielingen.

Hij richtte schade aan abri’s, de stationslift, reclamezuilen en fietsen aan. Tegen RTV Noord zegt de woordvoerder van het ministerie dat de man zelf ervoor koos de opvanglocatie te verlaten. Hij werd door de Dienst Vervoer & Ondersteuning zaterdagavond naar het station gebracht, volgens het daarvoor geldende protocol. ProRail gaat als beheerder van het station aangifte doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *