De Groningse afdeling van reizigersorganisatie Rover vindt dat gemeente en provincie zich in moeten zetten voor de aanleg van een lightrail of sneltram.

Beide vormen zijn vergelijkbaar met de bijna tien jaar geleden afgeblazen Regiotram. Ook in haar voorstel ziet Rover aansluitingen in de binnenstad voor zich. De reizigersorganisatie mist ambitie in de Groningse politiek.

Rover heeft een zienswijze op de aan te nemen mobiliteitsvisie ingediend waarin zij dit stelt. Sowieso vindt de reizigersorganisatie dat grotere overstapknopen moeten komen voor bus en trein. “Als Rover Groningen missen we het duidelijke gebrek aan ambitie, op te veel punten zijn doelstellingen niet ingevuld”, schrijft men.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *