De asielbus tussen Emmen en Ter Apel rijdt vanaf maandagavond ook door tot in de late avond. Dat betekent dat de bus nu rijdt tussen 7:00 en 1:00 uur.

Het is één van de maatregelen om de veiligheid in het openbaar vervoer richting het AZC in Ter Apel te verbeteren. Er wordt ook gewerkt aan cameratoezicht bij de bushaltes van lijn 73 in Ter Apel en eind deze maand start een proef waarbij bewoners van het AZC gaan fungeren als gastheer- en vrouw op het station Emmen mensen bij de bushalte van lijn 73 gaan wijzen op het bestaan van de pendelbus. Tenslotte blijven de beveiligers ‘s avonds voorlopig ook nog aanwezig in lijn 73.

Een woordvoerder van vakbond FNV reageert bij RTV Noord voorzichtig positief. Hij zegt af te wachten wat de maatregelen voor effect zullen gaan hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *