Het nieuwe jaar begint op het spoor met een prijsverhoging. De NS vraagt vanaf vandaag gemiddeld 1,22 procent meer voor treinkaartjes dan in 2017.

Die prijsstijging heeft te maken met de inflatie en stijgende kosten voor de NS. Toch kiest de NS ervoor niet de volledige inflatie van 1,4 procent door te voeren in de prijsstijging. Dat komt volgens de vervoerder voort uit het beleid om de treinkaartjes niet duurder te maken dan nodig.

De stijging van 1,22 procent geldt voor en tweedeklas enkeltjes en retourtjes, het Voordeelurenabonnement, Traject Vrij, het Grensabonnement, Altijd Vrij en Trein Vrij. Dal Voordeel blijft voor het tweede jaar op rij even duur. Altijd Voordeel wordt voor het eerst in zeven jaar in prijs verhoogd; deze klanten betalen vanaf nu twee euro per maand meer. De wijzigingen hebben tot gevolg dat het prijsverschil tussen eerste- en tweedeklas minder groot wordt.

Naast de prijswijzigingen komt de NS ook met een nieuw product: NS Flex. Met dit product wordt het makkelijker om zo nu en dan van klasse te wisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *