De busdienstregeling zal de rest van de dag niet meer worden hervat. Dat meldt Qbuzz donderdag rond het middaguur.

Chauffeurs zijn sinds vanmorgen in staking om kracht bij hun eis voor een éénjarige CAO met loonsverhoging van 3,5 procent en ruimte voor een plaspauze te zetten. De vakbonden en streekvervoerders kwamen daar de afgelopen maanden tijdens onderhandelingen niet uit.

De stakingsbereidheid is groot in Groningen en Drenthe. Maar liefst 98 procent van de chauffeurs staakt. In een aantal vestigingen, waaronder die in Veendam, staken zelfs alle chauffeurs. De vervoerders hebben besloten helemaal geen dienstregeling op te starten met het kleine aantal chauffeurs dat vandaag niet staakt.

Bij de bushalte en op de stations is het voor sommigen duidelijk nog even aanpassen. De meeste reizigers hebben hun reisplan aangepast, maar sommigen hopen als er alsnog een bus komt of raken in de bar van de digitale vertrekborden, die wel de geplande ritten (zonder actuele tijd) aangeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *