Buschauffeurs en machinisten op het regionale spoor gaan donderdag definitief staken. Dat maakt vakbond FNV dinsdagochtend bekend.

Het personeel wil andere nieuwe voorwaarden in de CAO dan de werkgevers. De bedrijven hebben de bond nog uitgenodigd voor een gesprek woensdagochtend, maar wat FNV betreft blijft het ultimatum van dinsdagochtend staan.

Het personeel vindt dat de werkdruk te hoog wordt en dat er geen sprake is van een normale loonsverhoging. FNV zegt dat de vervoerders op geen enkele wijze tegemoet komen aan de wensen en eisen van het personeel. Dinsdagochtend werd er een brief bij de bond bezorgd waaruit bleek dat er niet tegemoet wordt gekomen aan de eisen.

Welke gevolgen dit heeft voor de dienst donderdag is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat niet alle buschauffeurs onder de CAO Streekvervoer gelden. Een aantal Qbuzz-chauffeurs vallen vanwege hun verleden bij het GVG (Gemeentelijk Vervoersbedrijf Groningen) onder de aparte CAO Qbuzz Groningen B.V.. Of en hoe zij getroffen worden door deze staking is niet bekend, en wat dit voor gevolgen voor de stadsdienst van Groningen heeft is ook niet duidelijk. Chauffeurs die later in dienst zijn gekomen rijden wel onder de CAO waarvoor zal worden gestaakt. Daarnaast kunnen er ook chauffeurs zijn die ervoor kiezen niet mee te doen aan de staking. Zij zullen hun ritten dan wel rijden. Het is echter raadzaam donderdag voor een andere vorm van vervoer te kiezen.

Arriva meldt dat het personeel op de noordelijke treinverbindingen wel werkt. Zij zouden niet onder de OV-CAO vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *