Buslijnen van Qbuzz met een route door het zuiden van de stad hebben zaterdagmiddag te kampen gehad met behoorlijke vertragingen.

Doordat de Brailleweg en een deel van de A28 afgesloten zijn voor voorbereidend werk van Aanpak Ring Zuid was het druk op de wegen in de Rivierenbuurt, Helpman, De Wijert en Corpus den Hoorn. Veel busverkeer rijdt vanwege de werkzaamheden om via de Paterswoldseweg of Hereweg.

Er is een knip gemaakt in de Van Ketwich Verschuurlaan bij de A28, waardoor het voor auto’s niet mogelijk is van De Wijert naar Corpus den Hoorn en andersom te rijden. Bussen kunnen wel passeren. Zo moeten de vertragingen voor bussen zoveel mogelijk beperkt blijven. Zaterdag liep de afrit Groningen Zuid echter vast, waardoor veel bussen ook in de files terecht kwamen.

Op de Hereweg zorgde de drukte daarnaast ook voor forse vertragingen op de lijnen 50 en 51. Zondag en volgend weekend krijgen de zuidelijke stadswijken opnieuw te maken met deze verkeersmaatregelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *