De reguliere busdienstregeling gaat vanaf 29 augustus weer in. Er zullen de eerste weken nog wel aanpassingen zijn, omdat vervoerder Qbuzz weet dat het volgende maand nog zal kampen met een tekort aan personeel.

Er wordt flink geschrapt in diverse lijnen. De lijnen 16, 37, 107 en 231 rijden in ieder geval tot begin oktober niet. Q-link 15 blijft na de start van het schooljaar ook nog even stilstaan, tot 5 september. Daarna rijdt de bus de rest van de maand in de spitsuren minder vaak.

Dan wordt er op zaterdagen geschrapt in routedelen van de lijnen 41 (Spijk – Appingedam), 61 (Middelstum – Uithuizen) en in de avond en op zondagen rijdt lijn 174 tussen Veendam en Zuidbroek niet.

In de spits rijden op sommige lijnen daarnaast minder bussen. Dit gaat om de lijnen 14, 50, 51 (Groningen – Haren), 61 (Groningen – Bedum), 76, 92, 109, 300 en 309. Qbuzz adviseert reizigers die getroffen worden een alternatief te zoeken. Dit kan een andere route zijn, zoals lijn 18 vanuit de richting Friesland naar de Zernike Campus, met overstap op P+R Hoogkerk of lijn 1 naar de Zernike Campus. Op plekken waar door de aanpassingen dan geen bus meer rijdt, kan de Hubtaxi worden ingeschakeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *