Woensdag begint de estafettestaking van NS-personeel dat actie voert voor een beter CAO-bod van hun werkgever. Personeel in het noorden begint op de eerste dag met het onderbreken van het werk.

Men zal verzamelen op een locatie in Groningen en bij de NS-werkplaats in Onnen, meldt vakbond CNV. Zij organiseren de acties samen met de VVMC en FNV en hun achterbannen.

De verwachting is dat er sowieso niet of nauwelijks treinen zullen rijden van de NS in de drie noordelijke provincies. Ook in de rest van het land wordt rituitval verwacht. De dagen na woensdag zijn andere regio’s aan de beurt en kunnen er ook nog treinritten in het noorden uitvallen.

De bonden en werknemers willen een CAO met een loonsverhoging van 4,5 procent per jaar en een volwaardige eindejaarsuitkering van 8,33 procent. Ook wil men dat er gewerkt wordt aan de werkdruk door het invoeren van diverse maatregelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *