Vanaf vrijdagavond laat de provincie Drenthe maaiwerkzaamheden rond de N34 uitvoeren. Voor de veiligheid van de medewerkers zou de weg daarom t/m maandagochtend 6:00 uur voor een deel afgesloten zijn.

Dat heeft ook gevolgen voor de lijnen 300 en 312 van Qbuzz. Zij rijden volgens een aangepaste route. Daarbij rijdt lijn 300 via de A28 en N381 tussen Groningen en Emmen en wordt er tussen beide steden niet gestopt. Lijn 312 rijdt een deel van de periode wel gewoon tussen Groningen en Gieten (en Stadskanaal). In de periode dat lijn 312 alleen tussen Stadskanaal en Gieten rijdt, kan gebruik worden gemaakt van Qliner 310 met een overstap op de trein in Veendam of Assen.

Voor de verbinding tussen Gieten en Emmen (via Borger) wordt door Qbuzz verwezen naar lijn 59. Deze lijn rijdt in Exloo door als lijn 75 van en naar Emmen.

Voor reizigers in Gasselte is er ook een aanpassing, want lijn 312 stopt niet bij de halte N34 en richting Groningen ook niet bij de halte Rotonde. Een alternatief hiervoor is de halte Jan Hugeslaan.

De werkzaamheden zijn zeer voorspoedig verlopen, waardoor de weg op zaterdagavond alweer open kon. De bussen hebben vanaf 21:00 uur daarom direct hun normale dienstregeling opgepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *