Grote omleidingen vanwege 4 Mijl/ 3 minuten leestijd

Vanwege de 4 Mijl van Groningen en de 4Mijl4You komend weekend zijn er op zaterdagavond en zondagmiddag grootschalige omleidingen voor het busverkeer in Groningen en Haren.

4Mijl4You (zaterdag 20:30 – 23 uur)

Tijdens de 4Mijl4You rijden de lijnen 1, 3, 4, 5, 6, 10, 61, 65, 76, 163 en 178 niet via het Hereplein. De alternatieve haltes is het Hoofdstation.

Daarnaast rijden in Haren de lijnen 50 en 51 om. De bussen rijden om via het Emmaviaduct en vervolgens de A28. Daarbij geldt dat lijn 50 niet stopt tussen de haltes Vechtstraat in Groningen en Emmalaan in Haren en lijn 51 niet tussen de Vechtstraat en Kromme Elleboog in Haren. Deze omleidingen gelden al vanaf zaterdagavond 19:45 uur.

4 Mijl van Groningen (zondag 10 – 18 uur)

Voor de 4 Mijl zelf gelden er grote omleidingsroutes, omdat het volledige parcours dan wordt afgezet. Dit betekent voor nagenoeg alle lijnen een andere route met vervallen haltes, waarbij het Hoofdstation altijd bediend wordt.

De bussen rijden om via bijvoorbeeld de Petrus Campersingel, Oostelijke Ringweg, Westelijke Ringweg, Europaweg, Weg der Verenigde Naties en het Emmaviaduct om het station te bereiken. Zodoende zijn de volgende route delen vervallen:

 • Q-link 1: van halte Noorderplantsoen tot halte Hereplein (vervangende haltes Station Noord en Hoofdstation)
 • Q-link 3 en 4 + lijnen 61, 65 en 163: van halte Beneluxweg (a.d. Oosterhamrikbaan) tot halte Hereplein (vervangende haltes P+R Kardinge en Hoofdstation)
 • Q-link 5: van halte Odenseweg tot halte Hereplein (vervangende haltes P+R Meerstad en Hoofdstation)
 • Q-link 6: van halte Ringweg Oost tot halte Hereplein (vervangende haltes Ruischerwaard en Hoofdstation
 • Lijn 7: van halte J. van Goyenstraat tot halte Hereplein (vervangende haltes Goudlaan (a.d. Metaallaan) en Hoofdstation)
 • Lijn 8: aangepaste route tussen halte Rembrandt van Rijnstraat en Station Europapark, stopt wel op Hoofdstation
 • Lijn 10: rijdt een lusroute in één richting door Korrewegwijk (haltes Curacaostraat t/m St. Eustatiusstraat), daarna non-stop op route Station Noord – Hoofdstation, stopt daarbij onderweg alleen bij UMCG Noord
 • Lijn 19: lijn 19 rijdt van Vinkhuizen (vanaf lijn 7) non stop naar het Hoofdstation en rijdt niet tussen De Wijert en Station Europapark. Vervangende haltes De Trefkoel (Q-link 1), Hoofdstation en Geert Teispad
 • Lijn 39: van halte Rembrandt van Rijnstraat tot halte Westerhaven (vervangende haltes Atoomweg en Hoofdstation)
 • Lijn 50: van halte Vechtstraat tot halte Julianalaan (vervangende haltes Hoofdstation en tijdelijke halte Emmalaan in Haren)
 • Lijn 51: non-stop tussen Hoofdstation en station Haren via A28
 • Lijn 76 + 178: van halte Lubeckweg tot halte Hereplein (vervangende haltes P+R Euroborg en Hoofdstation)

Andere aanpassingen

Vanwege de 4 Mijl zijn er ook enkele andere aanpassingen aan de dienst gedaan, speciaal voor deelnemers. Zo stoppen Qliners 300 en 309 tot 14:00 uur richting Groningen extra bij P+R Haren.

Er rijden uiteraard ook weer gratis pendelbussen voor de deelnemers. Deze worden grotendeels verzorgd met touringcars en vertrekken vanaf 10:00 uur vanaf P+R Euroborg, het Hoofdstation en P+R Hoogkerk. Deelnemers worden tot 12:15 uur afgezet in Haren en daarna bij de kruising tussen de Helperzoom en Goeman Borgesiuslaan.

Voor de terugreis kunnen deelnemers tot 18:00 uur aan de Aweg in bussen naar P+R Euroborg, P+R Hoogkerk en Haren stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *