Er rijden zondag geen Arriva-treinen op het spoor tussen Groningen en de Eemshaven. De vervoerder krijgt de roosters voor zondag niet rond en neemt daarom deze ingrijpende stap.

Door het vrijspelen van alle wel beschikbare machinisten van deze lijn wil de vervoerder alle andere lijnen zonder uitval rijden. Daarom worden er tussen Groningen en de Eemshaven bussen ingezet, met een verwachte vertraging oplopend tot een half uur.

Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk zegt zaterdag tegen RTV Noord als opdrachtgever met Arriva in gesprek te willen over de situatie van zondag. “Onze reizigers moeten kunnen rekenen op een betrouwbare treindienst en een passend voorzieningenniveau en beide worden al een tijdje ernstig op de proef gesteld”, aldus Gräper-van Koolwijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *