Het kabinet heeft maandag bekendgemaakt miljoenen te zullen investeren in het op duurzame wijze bereikbaar maken diverse woonwijken in Nederland. Daarbij is 88,6 miljoen euro gereserveerd voor een station in de aan te leggen wijk Suikerzijde in de stad Groningen.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelt het bedrag beschikbaar. De plannen voor een treinstation in de nieuwe wijk met 5000 woningen op het voormalige Suikerunie-terrein staan al langer in een langetermijnvisie van de gemeente op het openbaar vervoer. Het is de bedoeling dat bus- en treinverkeer hier samenkomt, om de wijk robuust te ontsluiten en het Hoofdstation verder te ontlasten.

De 88,6 miljoen euro uit Den Haag is bedoeld voor de bouw van een gecombineerd bus- en treinstation. Dat station ligt aan de spoorlijn tussen Groningen en Leeuwarden, waar Arriva rijdt. Toch is ook de NS verheugd. “Het Rijk draagt in totaal 242 miljoen euro bij aan de bereikbaarheid van nieuwe woonwijken in de regio Groningen-Assen. Dat is een mooie impuls voor de regio. De investeringen leiden tot nieuwe woonwijken die duurzaam bereikbaar zijn met het OV onder andere door de komst van een nieuw station in het suikeruniegebied”, schrijft het bedrijf in een verklaring.

De bijdrages maken deel uit van een pakket van in totaal 7,5 miljard euro wat begin dit jaar is vastgelegd in het coalitieakkoord van het kabinet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *