Twee tijdelijke Qliner-lijnen vanwege werkzaamheden aan N34/ 1 minuut leestijd

Vanaf maandag wordt er twee weken door de provincie Drenthe aan de N34 tussen Zuidlaren en Gieten gewerkt. Om geen vertragingen op te lopen rijden de Qliners 300 en 312 een (directe) omleidingsroute. Er worden twee tijdelijke Qliner-lijnen opgetuigd om de tussenliggende haltes zo goed mogelijk te blijven bedienen.

Lijn 300 rijdt via de A28 en N381, terwijl lijn 312 op de ritten die de volledige route rijden gebruikmaakt van de A7 en N33. Dat betekent dat de haltes op de tussenliggende delen komen te vervallen voor deze lijnen.

Lijn 300 wordt vervangen door de tijdelijke lijn 301. Deze bus rijdt ieder uur tussen Gieten en Emmen via het nog geopende deel van de N34. Lijn 312 wordt vervangen door lijn 302 welke op de momenten dat lijn 312 niet alleen op het trajectdeel tussen Stadskanaal en Gieten rijdt tussen Stadskanaal en Assen. Ook deze lijn rijdt ieder uur. Zodra lijn 312 alleen tussen Stadskanaal en Gieten rijdt, rijdt lijn 302 niet.

Tenslotte rijdt een aantal extra late ritten op Qliner 310 tussen Assen en Gieten. Op deze manier is er altijd een aansluiting tussen Emmen en Groningen, via Assen. De tijdelijke lijnen 301 en 302 rijden als een normale Qliner-dienst, dus met de gebruikelijke vervoersbewijzen en planbaar via de diverse reisplanners. Op 4 augustus om 23:00 uur is de stremming volgens planning voorbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *