De gemeenteraad van Groningen heeft een voorstel van SP-raadslid Hans de Waard aangenomen om onderzoek te doen naar het opzetten van een personeelsstichting in het openbaar vervoer. Het idee hierachter is om het personeel in een aparte firma onder te brengen, los van de concessiehoudende vervoerder.

De gemeente is als partij in het OV-bureau Groningen Drenthe medeverantwoordelijk voor de GD-concessie voor het busvervoer in Groningen en Drenthe, nu gereden door Qbuzz. Deze concessie is verleend in het kader van een vrije markt in het openbaar vervoer, na de privatisering hiervan begin deze eeuw. De SP is van mening dat dit al dan niet deels teruggedraaid dient te worden, omdat een vrije markt niet alles heeft gebracht wat vooraf werd gehoopt.

Het is nog niet duidelijk hoe en wanneer het onderzoek zal worden uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *