Qbuzz gaat met haar chauffeurs in gesprek om te bekijken waarom het bedrag waarvoor schade met de bussen is gereden zo hoog is.

De gesprekken komen er omdat het bedrag waarvoor de chauffeurs schade hebben gereden in de afgelopen zes maanden te hoog is. Het lijstje met bedragen waarvoor de stallingen in Groningen en Drenthe afzonderlijk schade hebben gereden is dit weekend uitgelekt via RTV Noord. Vooral in de stad en Stadskanaal werd veel schade gereden. In totaal hebben alle stallingen bij elkaar voor zo'n zes ton aan schade gereden.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving van OV Nieuws uit Groningen, is een verplichte rijcursus voor de chauffeurs niet aan de orde. "Naar aanleiding van de interne memo willen wij met de chauffeurs in gesprek gaan, zodat we kunnen vaststellen wat de grootste oorzaken zijn van de hoge schades. Op basis van de uitkomsten gaan we met elkaar werken aan verbeterslagen om het schadebedrag naar beneden te brengen. Een verplichte rijcursus voor alle chauffeurs is op dit moment dus absoluut niet aan de orde en ook niet besloten door de directie. We hebben net de informerende fase gehad en op dit moment gaan we met de chauffeurs in gesprek," aldus Qbuzz-woordvoerster Bonnie Ellens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *