Het Groningse bus- en treinvervoer neemt een prominente plaats in het programma van inspiratiefestival Let’s Go in. Tijdens dit festival dat komend weekend in Groningen wordt gehouden worden er diverse activiteiten georganiseerd over de toekomst van het OV in Groningen.

In het Forum wordt hangt een tijdelijke expositie welke in beeld brengt welke rol het openbaar vervoer speelt in de energietransitie. Verder wordt ingegaan op de nieuwste technologische ontwikkelingen. In het verlengde daarvan houdt het OV-bureau Groningen Drenthe, de opdrachtgever achter busvervoer in beide provincies, op zaterdag een lezing over de zero emissiebussen zoals die in beide provincies rijden en de opkomst van deelmobiliteit.

Na de lezing wordt ook een excursie naar de Qbuzz-stalling aan de Peizerweg georganiseerd. De stalling biedt ruimte aan diverse soorten zero emissiebussen. Zo is er een groot oplaadpark voor de elektrische bussen en bevindt zich op het stallingsterrein een waterstoftankstation. De excursie vertrekt per zero emissiebus op zaterdag om 12:00 uur vanaf de bushalte Sint Jansbrug aan het Schuitendiep. De lezing begint om 11:00 uur.

In de expositieruimte wordt ook een fotoserie getoond rond de verbouwing van het Hoofdstation. Op deze foto’s van Andrea Hooymans is te zien hoe de werkzaamheden ervoor staan en hoe het station eruit komt te zien. De exposities vinden van vrijdag t/m zondag plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *