Volgens staatssecretaris Vivianne Heijnen is de veiligheid van chauffeurs en reizigers in de bussen van Qbuzz nooit in het geding geweest. Heijnen zegt dit naar aanleiding van kamervragen van de SP.

Een tijdje geleden trok vakbond FNV aan de bel omdat zij signalen kregen dat de IVU-box in de bussen van Qbuzz niet goed werkte. De boxen vallen vaak uit en starten bij het opstarten van een bus traag op.

De staatssecretaris heeft naar aanleiding van de vragen van de SP contact gezocht met het OV-bureau Groningen en Drenthe en Qbuzz en uit dit contact blijkt dat de veiligheid nooit in het geding is geweest omdat de noodknop altijd heeft gewerkt, zoals Qbuzz al eerder aangaf. Daarnaast zou vooral het deel van het systeem dat voor betalingen van tickets zorgt traag opstarten. Dit gedeelte staat volgens Heijnen los van de rest van het systeem van IVU.

Qbuzz heeft tegen de staatssecretaris gezegd dat er verbeteringen worden uitgevoerd aan de IVU-boxen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *