Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag samen met zijn familie dit jaar in Emmen. Op Koningsdag worden daarom duizenden bezoekers verwacht langs de Koninklijke route door Emmen. Er is daarom veel extra inzet in het openbaar vervoer.

Bezoekers die met de auto komen worden naar een aantal parkeerplaatsen rond het centrum geleid. Mocht het daar vol raken, dan moeten later arriverende automobilisten uitwijken naar de parkeerplaatsen rond het stadion van FC Emmen. Vanaf daar rijden de hele dag pendelbussen (‘s ochtends 8:00 uur tot ‘s nachts 1:00 uur).

Ook bij de treinen is aan extra capaciteit gedacht. Arriva rijdt met langere treinen en er rijden niet twee, maar drie treinen per uur op Koningsdag. Al deze extra capaciteit is niet alleen nodig vanwege het bezoek van de koning, maar ook voor de extra drukte welke het Koningsdagfestival genereert, na het bezoek van Willem-Alexander. Op dit festival treden onder meer Kraantje Pappie, Tino Martin en Emma Heesters op. Dit festival duurt tot 1:00 uur ‘s nachts, waarbij de pendelbussen naar De Oude Meerdijk dus tot het einde rijden.

Een gedachte over “OV zet zeilen bij op Koningsdag in Emmen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *