Deutsche Bahn wil haar dochterbedrijf Arriva verkopen, zo melden ingewijden aan het Duitse zakenblad WirtschaftsWoche.

Het Duitse spoorwegbedrijf is sinds 2010 eigenaar van de Britse vervoerder. Het zou de bedoeling zijn het bedrijf Arriva geheel te verkopen.

Arriva is sinds 20 jaar actief in Nederland. Het bedrijf begon toen met busvervoer in Limburg en Groningen. In de loop der jaren werd het Nederlandse gebied van het bedrijf gestaag uitgebreid. Op dit moment verzorgt Arriva het regionale treinvervoer in Noord-Nederland, de spoorverbinding Zwolle – Emmen alsmede het busvervoer in Friesland, een aantal Qliner-verbinding tussen Groningen en Friesland en een aantal andere grote- tot middelgrote bus- en treinconcessies, onder meer het treinvervoer op de MerwedeLingeLijn, het gebied Achterhoek-Lingeland en het regionale treinvervoer in Limburg. Het bedrijf is ook in andere landen actief.

Het totale bedrijf Arriva heeft volgens de ingewijden een verkoopwaarde van 3,5 tot 4 miljard euro. Opmerkelijk is dat een beursgang van Arriva opnieuw word bekeken. In 2016 ketste een beursgang nog af.

Arriva is in het Noorden nog zeker tot 2035 actief, want het bedrijf heeft de concessie voor het treinvervoer op de Noordelijke Nevenlijnen tussen 2020 en 2035 gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *