Het busverkeer van Qbuzz in Groningen en Drenthe heeft donderdagochtend korte tijd stilgelegen. Door uitval van de communicatiesystemen bij de vervoerder kon de veiligheid in de bussen niet worden gegarandeerd.

Chauffeurs bleken na het uitrijden met de eerste bussen namelijk geen noodmeldingen bij de reisregie te kunnen doen, belangrijk voor wanneer er een incident in of rond de bus plaatsvindt. Ook alle andere vormen van contact met de bussen was onmogelijk.

De buschauffeurs die al onderweg waren hebben de passagiers naar hun bestemming gebracht en zijn vervolgens weer naar de stallingen gereden. Rond 7:30 uur konden de problemen worden verholpen en de dienst weer voorzichtig worden opgestart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *